Που βρίσκονται οι καλύτεροι αγώνες αυτοκινήτου στην Ελλάδα;

Διοργανωτές Αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει μια εξαιρετική θέση για τους αγώνες αυτοκινήτου! Πολλοί διοργανωτές αγώνων αυτοκινήτου υπάρχουν στην χώρα. Σε αυτή την κατηγορία, θα μιλήσουμε για συγκεκριμένους διοργανωτές των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Οι κορυφαίοι διοργανωτές αγώνων

Στην Ελλάδα, οι διοργανωτές αγώνων αυτοκινήτου που ξεχωρίζουν είναι:

 1. Ο Σύλλογος Φίλων Αυτοκινήτου Αθηνών (ΣΦΑΑ) με τον “Αγώνα της Ομόνοιας” στο κέντρο της Αθήνας και διάφορους αγώνες αντοχής στον αυτοκινητόδρομο της Πάτρας.
 2. Η εταιρεία “Formula Motorsport” με αγώνες dragster, drifting και sprint στην Υλάκη Αττικής και τη Θήβα.
 3. Η εταιρεία “Mando Racing” με αγώνες rally στον Παρνασσό και τη Θεσσαλονίκη.

Προτείνεται να γνωρίζετε τους κανονισμούς και τους κινδύνους πριν παρευρεθείτε σε έναν αγώνα αυτοκινήτου!

Τοποθεσίες αγώνων που φιλοξενούν οι διοργανωτές

Στην Ελλάδα, υπάρχουν διάφοροι αγώνες αυτοκινήτου!

 • Ράλλυ Ακρόπολις στην Λαμία και τον Στυλίδα.
 • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στη Μακεδονία.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ραλλυ στα Καλάβρυτα, την Ήπειρο και την Αττική.
 • Πρωτάθλημα Drift στο Μεγάρο και το Καρτόν Ρόουτ.

Σε ορισμένες τοποθεσίες, ακόμα και αεροδρόμια και παράκτιες περιοχές. Επιλέξτε εσείς και διασκεδάστε την αυτοκινητιστική εμπειρία.

Προσοχή! Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή εξοπλισμό και ακολουθείτε τους κανόνες ασφαλείας.

Ημερομηνίες αγώνων που διοργανώνονται από τους διοργανωτές

Διοργανωτές αυτοκινήτων στην Ελλάδα, διοργανώνουν αγώνες κατά τη διάρκεια του χρόνου. Ανάλογα με το πρωτάθλημα που επιλέγετε, μπορείτε να βρείτε αγώνες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Για παράδειγμα, Σαββατοκύριακα αγώνες στο Ελληνικό Πρωταθλήμα Πίστας. Επιπλέον, ορισμένοι διοργανωτές διοργανώνουν ειδικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως αγώνες αντοχής ή αναβάσεων. Ημερομηνίες και τοποθεσίες των αγώνων ανακοινώνονται πριν την έναρξη κάθε σεζόν.

Pro Tip: Πριν συμμετάσχετε σε έναν αγώνα αυτοκινήτου, ενημερώστε για τους κανονισμούς και τις κατηγορίες. Για να μάθετε περισσότερα για την εμπειρία!

Πίστες Αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι μέρος της ζωής μας στην Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλη ιστορία με τα αυτοκίνητα. Μπορείς να βρεις αγώνες σε όλη την χώρα. Ωστόσο, τα καλύτερα μέρη για αγώνες αυτοκινήτου είναι κάποια συγκεκριμένα.

Δοκιμάστε τα εξής:

 • Αθήνα
 • Θεσσαλονίκη
 • Καλαμάτα
 • Μεσολόγγι
 • Γρηγοριάδες
 • Παράλια Πελοποννήσου

Οι κορυφαίες πίστες για track days

Αν είσαι ένας λάτρης της ταχύτητας και της οδήγησης, τότε οι track days στις κορυφαίες πίστες της Ελλάδας είναι για εσένα!

Για τους καλύτερους δρόμους αυτοκινήτου:

 1. Πίστα Μεγάρων στα δυτικά της Αθήνας. Η καλύτερη για track days.
 2. Πίστα Παπανεφέλαιο με το μακρύτερο straight της Ευρώπης.
 3. Πίστα των Θεσσαλονίκης στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Πάρ’τα! Αναβαθμίστε το αυτοκίνητό σας και να οδηγείτε με ασφάλεια και τηρώντας τους κανονισμούς ασφαλείας.

Οι πίστες εκπαίδευσης οδηγών

Πίστες εκπαίδευσης οδηγών είναι μια καλή ευκαιρία. Για να βελτιωθεί η ικανότητα οδήγησης, υπάρχουν πολλές επιλογές στην Ελλάδα. Αυτές είναι κοντά σε μεγάλες πόλεις, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πίστες που προτείνονται είναι η Μεγάρων, Άνδραβιδα, Ξυλοκάστρου και Τανάγρας. Επίσης, υπάρχουν διάφοροι αγώνες, όπως Acropolis Rally και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο του, με την εγγραφή σε πίστες εκπαίδευσης οδηγών ο οδηγός μπορεί να βελτιώσει τις δεξιότητές του και να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του.

Οι πίστες που φιλοξενούν διεθνείς αγώνες

Η Ελλάδα φιλοξενεί πολλές πίστες αυτοκινήτου. Αυτές προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της αθλητικής δραστηριότητας.

Παπανδρακόπουλου στο Μέγαρο, έχει φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες. Σερραίου προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Μεγάλης Βρετανίας στο Παυλοβο, Θεσσαλονίκη, είναι ένα από τα καλύτερα.

Άλλες πίστες που αξίζουν να ενημερωθείτε είναι η Μεγαλοπόλεως, η Νέας Μάκρης και η EKO Racing Arena στη Μαρκόπουλο Αττικής.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι η πίστα έχει ανοικτεί για αγώνα ή άλλη δραστηριότητα πριν την επίσκεψή σας.

Ομάδες Αγώνων Αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές προορισμένες αγώνων αυτοκινήτου στον κόσμο. Έχουμε πολλούς διαδραστικούς αγώνες, από τον Σταθμό Κωνσταντίνου έως τον Παλαιό Τρίμηνο και τον Φιλεξούσιο. Ας δούμε τις επιλογές μας για εντυπωσιακούς αγώνες αυτοκινήτου στην Ελλάδα!

Οι καλύτερες Έλληνες ομάδες

Στην Ελληνική σκηνή των αγώνων αυτοκινήτου, διακρίνονται εξαιρετικές ομάδες με εντυπωσιακά κατορθώματα.

ΑΚΑ Racing, A.T.E Racing και J1 Racing είναι οι καλύτερες ομάδες. Έχουν κερδίσει πολλούς τίτλους σε διάφορες κατηγορίες.

Οι αγώνες αυτοκινήτου διεξάγονται σε αγωνιστικές πίστες, αγροτικούς δρόμους και σημεία της χώρας. Προσφέρουν συναρπαστικές στιγμές και δράση για τους φανατικούς θαυμαστές τους!

Οι ομάδες που διαγωνίζονται σε διεθνείς αγώνες

Στην Ελλάδα, υπάρχουν διάφορες ομάδες αγώνων αυτοκινήτου που συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η Ελληνική Σκηνή είναι γνωστή για τους Dragster Πανελληνίους Αγώνες που γίνονται στην πίστα των Σερρών και του Grevena.

Ακόμα, το Moto Park στην Καλαμάτα φιλοξενεί αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Τέλος, το Rally Acropolis στην Αθήνα, παρέχει τη δυνατότητα σε ομάδες να διαγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.

Η Ελλάδα διαθέτει πολλές εξαιρετικές πίστες και μεγάλους οδηγούς που διαγωνίζονται για τον κορυφαίο τίτλο στα διεθνή αγώνια αυτοκινήτου.

Οι προοπτικές των ομάδων για το μέλλον.

Το μέλλον φαίνεται υπέροχο για τις ομάδες μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να επενδύσει σε νέες πίστες αγώνων και να επεκτείνει τις υπάρχουσες. Αυτό θα δώσει στους λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτων περισσότερες ευκαιρίες και θα αναπτύξει το άθλημα.

Το Πρωτάθλημα Hill Climb της FIA, το Rally Acropolis και το Greek Drift GP είναι μερικοί από τους κορυφαίους αγώνες αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Αυτά τα γεγονότα είναι εκπληκτικά τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους θεατές. Αναδεικνύουν το ταλέντο των ομάδων.

Καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε ακόμα πιο φοβερούς αγώνες και ταλαντούχες ομάδες.

Επαγγελματική συμβουλή: Θέλετε να παρακολουθήσετε έναν αγώνα αυτοκινήτων στην Ελλάδα; Ελέγξτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για ενημερώσεις και εισιτήρια.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πού μπορώ να βρω τους καλύτερους αγώνες αυτοκινήτων στην Ελλάδα;

Απάντηση: Η Ελλάδα φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες διοργανώσεις αγώνων αυτοκινήτων στον κόσμο. Μπορείτε να βρείτε μερικά από αυτά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Racing Circuit Serres, στο Athens Circuit και στο Greece Rally.

2. Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να παρακολουθήσετε αγώνες αυτοκινήτων στην Ελλάδα;

Απάντηση: Η καλύτερη περίοδος για να παρακολουθήσετε αγώνες αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

3. Μπορώ να αγοράσω εισιτήρια για εκδηλώσεις αγώνων αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου;

Απάντηση: Ναι, οι περισσότερες διοργανώσεις αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα πωλούν εισιτήρια online. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της εκδήλωσης ή διαδικτυακές πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων όπως το Viva για να αγοράσετε τα εισιτήριά σας.

4. Υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας για τη συμμετοχή σε αγώνες αυτοκινήτων στην Ελλάδα;

Απάντηση: Ναι, ορισμένες διοργανώσεις αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα έχουν περιορισμούς ηλικίας. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές της εκδήλωσης πριν αγοράσετε τα εισιτήριά σας.

5. Μπορώ να παρακολουθήσω αγώνες αυτοκινήτων στην Ελλάδα εάν δεν είμαι Έλληνας πολίτης;

Απάντηση: Ναι, οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει αγώνες αυτοκινήτων στην Ελλάδα ανεξάρτητα από την υπηκοότητά του.

6. Υπάρχουν διοργανώσεις αγώνων αυτοκινήτου κατάλληλες για οικογένειες με παιδιά;

Απάντηση: Ναι, το Athens Circuit φιλοξενεί ορισμένες εκδηλώσεις κατάλληλες για οικογένειες με παιδιά, όπως το Kids Racing Academy, όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τους αγώνες αυτοκινήτου σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον.