Οι αναβάτες ATV θα λατρέψουντο Brushy Mountain Motorsports Park.

Το Brushy Mountain Motorsports Park αναφέρθηκε αρχικάσεεμάςέναν χειμώνα στο Roseau τηςΜινεσότα. Όταν ένας από τουςμηχανικούς δοκιμώντου Polaris είπε για ένα πάρκο αλόγωνστηΒόρεια Καρολίνα ότιείχε επισκεφτείτο προηγούμενοφθινόπωρο, ήταν μεορθάνοιχτα μάτια και εκστατικός. Συνέχισελέγοντας ιστορίεςγια μονόδρομουςδρόμους, αναρρίχησησε βράχο, άλματα, λασπωμένες, σκληρές σακούλες, χαλαρούς βράχους, όμορφα τοπία. Μιλούσεσυνέχεια για τονκήπο.

Η ευκαιρία έρχεται

Τοωραίο κτίριοστοντερματισμό τουμονοπατιού ήταν το πρώτο πράγμα που παρατήρησα. Υπάρχειένα ντους και ένα καθαρό μπάνιομέσα στοκτίριο. Δίπλα στοκτίριοείναι παρκαρισμένο ένα βαν πουσερβίρει λουκάνικα, μπιφτέκια και ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας κουρασμένος οδηγός. Απέναντι από τοκτίριο υπάρχειένα μέροςγια να ξεπλύνετε ένα βρώμικο ATV – ένα συνστο βιβλίομου.

Τον Ag συνάντησε ο Richard Mull, συνιδιοκτήτηςτου πάρκου και επικεφαλής αρχιτέκτονας του πάρκου.

Ήρθε η ώρα να μάθετε.

Ο Mull άφησέμε να οδηγήσωένα από τα ATV του. Ήταν ένα παλιό Yamaha Big Bear 400. οδηγείένα Yamaha BearTracker. Μαζίεξαφανιστήκαμε στα βουνάγια να εξερευνήσουμετηγηστα Brushy Mountains. Το πρώτο μας μονοπάτι τύλιξεγύρω από μια κορυφογραμμή και οδηγούσεσεένα ξέφωτομεθέα στηνκοιλάδα από κάτω. Καθώςσυνέχισα, έμεινα έκπληκτος μετον αριθμότωνυψομετρικών αλλαγών. Μεοδήγησε πρώτα στο «μονοπάτι του αρχαρίου» για να νιώσωτηχώρα και τηδιαφορετικότητά της. Όλα τα μονοπάτια έχουνσήμανση και χρησιμοποιούν σύστημα ταξινόμησης παρόμοιομε αυτόστις πλαγιέςτουχιονιού. Ένας πράσινοςκύκλοςσημαίνει ότιτομονοπάτι είναι εύκολο και μπορούν να περάσουν από αρχάριους—ένα μπλεκουτίγια μεσαίου μεγέθους αναβάτες. Και μαύρα διαμάντια μόνογια προχωρημένους αναβάτες. Προςτο παρόν, ελίσσουμε κατάμήκοςτης πράσινηςγραμμής.

Στα καταπράσινα μονοπάτια, ο λόφοςείναι εύκολος, και υπάρχουνελάχιστεςλήψεις – κυρίωςμε μπλετετράγωνα και μαύρα διαμάντια. Πρότεινα ότιίσωςήρθε η ώρα να αυξήσωτο επίπεδοδεξιοτήτωντης πίστας, οπότε ο Mull μεοδήγησεσεέναν πιοδύσκολοδρόμο. Η μπλεδιαδρομή είναι πολύ πιοδύσκολη από την πράσινη. έχουν πολλές ξαφνικές αλλαγές υψομέτρου και ωραίες τρύπες από πηλό. Ο Mull λέειότιορισμένα μονοπάτια κρατούν νερότον περισσότεροχρόνο, ενώάλλα μπορεί να στεγνώσουν. Η πίστα ήταν κακή επειδή έβρεχετην προηγούμενη εβδομάδα, οπότε η πρόσφυσηήταν καλή. Ακόμη και όταν είναι στεγνό, ο Mull λέειότι τα μονοπάτια στοδάσοςκρατούν καλάτηνυγρασία. Μερικέςορεινές αναβάσειςείναι λίγο ακραίες για “ενδιάμεση” κατάσταση, κάτι πουμεκάνει να αναρωτιέμαι τι θα έκανα στομονοπάτι με μαύρα διαμάντια!

Το μπλεκομμάτιείναι λασπωμένο και πιο πυκνό από το πράσινο. Πολύ πιοσφιχτό. Ανψάχνετεγια ανατροπές, πτώσεις και ανατροπές, αυτόςείναι ο τρόπος σας. Αλλάόλα πρέπει να τελειώσουν και πρέπει να πετύχουμετουλάχιστονένα ίχνος μαύρωνδιαμαντιών. Ακόμη και στοBearTrackerτου, ο Mull περπατά με χαράστα πιοδύσκολα μονοπάτια. Δεν αστειεύεται. Είναι μια πίστα μαύρουδιαμαντιού. Αυτός ο τύπος μονοπατιού μπορεί να πιάσειέναν ανυποψίαστο αυτοκινητιστή απρόσεκτο. Επομένως, όλοιστηνομάδα ιππασίας σας πρέπει να είναι ικανοί αναβάτες πριν βγείτεσε αυτήντην πίστα ATV.

Οι αρμοίσημειώνονται για τον βαθμόδυσκολίας αλλάείναι και αριθμημένοι. Ο χάρτηςδείχνειόλα τα μονοπάτια και τον βαθμόδυσκολίας τους και τα ίχνηείναι καλάσημειωμένα σεόλοτοσύστημα. Επιπλέον, εάν πρέπει να επιστρέψετεστα κεντρικάγραφεία, τα περισσότερα μονοπάτια έχουν πινακίδες που σας δείχνουν, επομένωςδενχρειάζεται να κοιτάξετετονχάρτη. Εκτιμώτην πίστα BMMS γιατί είναι μονόδρομη, επομένωςδεν υπάρχεικίνδυνος να χτυπήσετε τις καμπύλες και να προσκρούσετε απευθείας σεάλλους αναβάτες. Συνέβαλε στην ασφάλεια και μας επέτρεψε να οδηγούμεμεμεγαλύτερη ταχύτητα από τησυνηθισμένη.

Κανόνας

Υπάρχουν πολλέςοδηγίες που πρέπει να τηρήσετε αν πάτε. Ο οδηγόςηλικίας είναι ο πρώτος. Το BMMS ακολουθεί αυστηράτιςοδηγίεςτου κατασκευαστή για τομέγεθοςτουκινητήρα. Σημαίνει ότι κανένας νεαρός κάτωτων 16 ετώνδεν μπορεί να χειριστείόχημα μεκυβισμό μεγαλύτερο από 90cc. Τα παιδιά από 12 έως 16 ετών πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κινητήρα 90cc ή μικρότερο. Τα παιδιά από 6 έως 11 ετών μπορούν να χειριστούνέναν κινητήρα 70cc ή μικρότερο. Δεν επιτρέπεται η διπλή οδήγηση και ο εξοπλισμός ασφαλείας επιβάλλεται αυστηρά.

Ο Mull εφαρμόζει αυστηράόρια θορύβου σεόλουςτουςκινητήρεςστομονοπάτι. Υπάρχει περιορισμός 99 dB στις 3.500 σ.α.λ. και όλοιοι αποσβεστήρες πρέπει να διαθέτουν εγκεκριμένο από το USFS προστατευτικό εκτόξευσης.

Αυτοίοι κανόνεςείναι απαραίτητοιγια αυτήτηστιγμήτηςδίκης. Ο Mull είπε ότι θα είχε ασφάλεια στο πάρκο και δεν θα ανοίξειγια μια οικονομικά καταστροφικήδίκη. Οι κανόνεςτηρούνται αυστηρά. Είπε επίσηςότιδενφοβόταν να απορρίψειτους επισκέπτες εάνδεν ακολουθούσαν τηδιαχείριση του πάρκου. Μελίγα λόγια, τηλεφωνήστε πριν πάτεγια να βεβαιωθείτεότι ακολουθείτετους κανόνες.