Μηχανοκίνητος αθλητισμός και ιστορία

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμόςείναι ένας παγκόσμιοςόρος και περιλαμβάνει μια ομάδα διαγωνισμών που περιλαμβάνουν κυρίωςμηχανοκίνητα οχήματα. Μπορεί να είναι αγώνες ή κάτιάλλο, και μπορεί να είναι αγώνεςμοτοσικλετών και εκτόςδρόμου, όπως trial ή μοτοκρός. Πρόκειται για αθλήματα μεδύοτροχούς.

Τα αθλήματα μετέσσερις ή περισσότερουςτροχούςοργανώνονται και διαχειρίζονται από τη FIA, η οποία σημαίνει Federation Internationale de l´Automobile. Τα δίτροχα αθλήματα συλλέγονται και οργανώνονται από το FIM, το οποίοσημαίνει Federation Internationale de Motocyclisme.

Ιστορία

Μια γαλλικήεφημερίδα κανόνισεέναν αγώνα το 1894, έναν λεγόμενο αγώνα πόληςμε πόλημεταξύ Παρισιού και Ρουέν και μετά πίσω. Αυτός μπορεί να ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας ποτέ.

Ορισμένεςευρωπαϊκές χώρεςξεκίνησαν αγώνες Grand Prix λίγομετάτονΠρώτο ΠαγκόσμιοΠόλεμο.

Όταν τελείωσε ο Δεύτερος ΠαγκόσμιοςΠόλεμος, οι αγώνες Grand Prix έγιναν πιο επίσημοι και στις ΗΠΑ καθιερώθηκαν οι αγώνεςDragracing και Stock Car.

Το Open Wheel Racing είναι μια ομάδα διαφορετικών κατηγοριώνμηχανοκίνητων οχημάτων πουέχουντοσεττροχώντουςέξω από το αμάξωμα. Υπάρχουν, για παράδειγμα, οι κατηγορίες Formula One, Formula Ford, Formula 3, Formula Palmer Audi και Formula Renault. Ωστόσο, στηΒόρεια Αμερική, το πιοκοινόάθλημα είναι στην κατηγορία Indy Car, το οποίο, μαζίμετη Formula 1, είναι το πιοευχάριστογια τονκόσμο. Τα τελευταία χρόνια έχουνδημιουργηθεί αρκετές κατηγορίες, κυρίωςστηνΕυρώπη, όπωςοι GP2 και GP3, εκτός από τη Formula 5000 και τη Formula Two. Όλεςοιδιαφορετικές κατηγορίες υπολογίζονται ωςμηχανοκίνητα αθλήματα, αλλά μπορεί να διαφέρουν αρκετάμεταξύ τους.

Στονμηχανοκίνητο αθλητισμό, υπάρχουν επίσης υποκαταστήματα σε αγώνεςσκαφών, αγώνεςχιονιού και ακόμη και τρακτέρ στοTraktorpulling. Η έννοια τουμηχανοκίνητου αθλητισμούείναι ευρεία και πιθανότατα θα βρεθείσε ακόμη περισσότερους αγωνιστικούςκλάδουςστομέλλον.

Για όσουςδενενδιαφέρονται για τα μηχανοκίνητα αθλήματα, μπορεί να μην πιστεύετεότιείναι τόσοδημοφιλήςόσοείναι. Τοράλιείναι ένα πολύδιασκεδαστικό είδος αθλήματος που προσφέρειγρήγορεςστροφές, υψηλές ταχύτητες, περιπέτεια, πρόκληση και μεγάληδόσηενθουσιασμού. Τιχρειάζεται για να γίνειςοδηγόςράλι και πώς προχωράς;

Έχετε αποφασίσει ότιθέλετε να αναπτύξετεένα χόμπι σε πιο προχωρημένο επίπεδο ή μήπως έχετεένα εντελώςνέοενδιαφέρον; Σε αυτότοκείμενο, εσείςως αναγνώστης μπορείτε να λάβετε μέροςσεχρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Δυστυχώς, δεν μπορείτε απλά να μπείτεσεένα αυτοκίνητο και να οδηγήσετε, και το Motorsport είναι πολύ πιο προηγμένο από αυτό και απαιτεί πολλέςγνώσειςγια να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε και να συνεχίσει να είναι διασκεδαστικό

Βήμα 1:Το πρώτο βήμα στο ταξίδι σας για να γίνετεοδηγόςράλιείναι ότι πρέπει να βεβαιωθείτεότι αποκτάτεάδεια ράλι. Η άδεια δενείναι ούτειδιαίτερα ακριβή ούτεδύσκολο να αποκτηθεί, αλλά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αφιερώσετε πολύχρόνο και δέσμευση.

Τα μαθήματα μπορεί να φαίνονται διαφορετικά, αλλάσυνήθωςείναι μεταξύ 4-8 ωρών. Οιτιμές μπορούν, φυσικά, να ποικίλλουν, αλλά να περιμένετε 500: – τουλάχιστον. Μετά από αυτότομάθημα, θα προστεθούνάλλα δύο, ένα πουδιασφαλίζει ότιγνωρίζετετις πρώτες βοήθειες (LABC) και τοίδιοτομάθημα άδειας χρήσης.

Βήμα 2:Χρειάζεστεένα αυτοκίνητογια να μπορείτε να οδηγείτε. Αυτόείναι, χωρίς αμφιβολία, το πιοδιασκεδαστικό βήμα από όλα. Επιλέξτεένα αυτοκίνητομετο οποίοείστεάνετοι, αλλά να είστε προσεκτικοίστην επιλογή σας και να μην αγοράσετεένα αυτοκίνητο πουείναι πολύ ακριβό στην αρχήτης προπόνησής σας.

Βήμα 3:Μείνετε προστατευμένοι ενώ ταξιδεύετε! Το να βεβαιωθείτεότιτοκλουβί στο αυτοκίνητοείναι καλής ποιότητας είναι ζωτικήςσημασίας για την αποφυγήσοβαρών τραυματισμών, αλλά πρέπει επίσης να φροντίσετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας μεάλλουςτρόπους. Πρέπει να τοποθετηθεί εξοπλισμός όπως αδιάβροχες φόρμες, γάντια, κράνος πουδημιουργήθηκεγια μηχανοκίνητο αθλητισμό, κατάλληλη αγωνιστική καρέκλα και ζώνη 4 ή 5 σημείων.